Tagtik

UEFA-index: Frankrijk houdt Nederland op afstand

Ondanks de goede resultaten van Nederlandse clubs en de dreiging van Nederland voor Frankrijk in de UEFA-index, is de Europa League niet zo ongunstig verlopen voor Frankrijk.

Europese bekerwedstrijden gaan ook over de UEFA-index en Nederland wil de 5e plaats pakken ten koste van Frankrijk. AZ versloeg Elfsborg met 3-2 in de Europa League, Twente speelde woensdag met 1-1 gelijk bij Manchester United en Ajax versloeg Besiktas met 4-0 op donderdag.

Resultaat: +0.833 voor Oranje. Komt de vijfde plaats in zicht? Niet echt. Ten eerste omdat Nice, dat gelijk speelde met Real Sociedad (1-1) en Lyon, dat Olympiakos versloeg (2-0), ook punten pakten, 0,429 om precies te zijn. De campagne van Frankrijk ging vorige week ook goed van start in de Champions League, met overwinningen voor Brest, PSG en Monaco die 0,857 punten opleverden, terwijl Nederland met lege handen stond na nederlagen voor Feyenoord en PSV Eindhoven.

Over het hele seizoen heeft Frankrijk zijn voorsprong uitgebreid naar 5.214 punten, vergeleken met 3.833 voor Nederland. Hoewel dit nog maar het begin is, zal het lastig worden voor Nederland om dit in te halen.

(Thomas Doucet/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren