Tagtik

Xavi opvolger van Erik ten Hag?

Erik ten Hag zou de prijs kunnen betalen voor de slechte seizoensstart van Manchester United en ontslagen worden. Om de Nederlandse coach te vervangen, heeft United naar verluidt Xavi op de lijst gezet. Twee andere kandidaten worden ook overwogen.

Volgens de Daily Mail onderzoekt Manchester United een aantal opties in het geval van een vertrek van Erik ten Hag. De voormalige Ajax-coach dreigt te moeten boeten voor de slechte seizoensstart van United.

Xavi Hernandez is naar verluidt benaderd om hem te vervangen. Het Britse dagblad voegt eraan toe dat er de afgelopen maanden contact is geweest met tussenpersonen om te peilen naar de interesse van de voormalige Barcelona-ster. Er is echter nog niets afgerond.

Mocht Ten Hag Manchester United verlaten, dan zou Ruud van Nistelrooy, de huidige assistent van de Nederlandse coach, een voor de hand liggende vervanger zijn voor de korte termijn. Er zijn ook twee andere namen genoemd: de huidige Sporting-coach Ruben Amorim en voormalig Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic.

(Maxime Cerclet/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren