Tagtik

Albert: "BK-parcours gewijzigd door ploegleider? Heel straf!"

Danny De Bie verkende maandag samen met Het Nieuwsblad het parcours van de Belgische kampioenschappen veldrijden van volgend weekend in Oostende. De ploegleider van Marlux-Napoleon Games vond de loopstrook op het strand van 480 meter overdreven. De organisator had wel oren naar zijn kritiek en kortte de strook in tot 330 meter.

In zijn wekelijkse column voor Het Laatste Nieuws toont Niels Albert, ploegleider van Wout van Aert, zijn grote verbazing. "Ik vond niets fout aan dat parcours. Ook niet aan de passage op het strand. Of bedoelt De Bie misschien dat het te veel loopwerk is voor zijn renners?", zo schrijft Albert. "Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout staan niet bekend als de beste lopers van het peloton. In tegenstelling tot Wout. En Vantornout is uit vorm. Dus kan Marlux elke looppassage missen als kiespijn. Goed gezien van De Bie."

Albert kan dus geen begrip opbrengen voor de parcourswijziging, maar laat zich er niet door opjutten: "Ze hopen misschien om het zo wat spannender te maken. Geen probleem voor ons. Elk parcours is oké zondag. Klagen en smeken gaan wij niet doen." Hier is het laatste woord nog niet over gezegd en geschreven...

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren