Tagtik

Albert: "Ik zou ook giftig kunnen reageren"

Mathieu van der Poel (met zijn ploegleider Christophe Roodhooft) en Wout van Aert (met ploegleider Niels Albert) namen gisteren vanuit Charleroi hetzelfde vliegtuig richting Valencia, slechts enkele minuten nadat Van der Poel een tweet had verstuurd met een beledigende 'janker!' richting Albert. Reden van de heisa: Adri Van der Poel die de organisatie van het WK in Luxemburg bijstaat in het uittekenen van het parcours.

"Iedereen mag zijn mening ventileren," zo liet Albert weten aan Het Laatste Nieuws. "Maar dan wel op een beschaafde manier. Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu. Ik ben daarvan geschrokken."

Albert reageert zelf liever niet op de tweet van de Nederlander: "Ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik mij de slimste en laat ik het hierbij." Nog via Twitter kreeg Albert een uitnodiging van de organisatoren van het WK om het parcours te komen bekijken, "uitgetekend door Roger Hutmacher en goedgekeurd door Beat Wabel van de UCI." De ploegleider van Wout van Aert weet niet of hij daar de tijd voor zal vinden... (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren