Tagtik

Albert: "Wout mag zich niet meer laten doen"

Niels Albert weet wat nodig is om de Superprestigecross van Diegem te winnen: hij pakte er de zege tussen 2009 en 2012, vier jaar op rij. Vrijdagavond moet hij Wout van Aert naar de overwinning zien te loodsen. Iedereen verwacht opnieuw een fel duel tussen de wereldkampioen en Mathieu van der Poel die de voorbije weken de bovenhand haalt.

"Wout is te braaf", zo verklaarden meerdere wieleranalisten. En ook zijn ploegleider is die mening toegedaan. "Uw concurrent kan nooit uw vriend zijn. Ze moeten elkaar respecteren, zoals ik destijds Sven respecteerde, maar hij is nooit mijn kameraad geweest. Wout en Mathieu zijn nog te braaf voor elkaar, ook in de media," aldus Albert in Het Nieuwsblad.

"Wout moet zich eens kwaad maken, keihard op tafel slaan, tegen zichzelf zeggen dat Mathieu zijn vriend niet is. Als Mathieu dan niet wil toegeven, dan hangen ze beiden in den draad. Ik zeg niet dat het zo moet, maar Wout mag zich niet meer laten doen. Wout moet voortaan de deur durven dichtdoen."

(DrK/Picture: Belga)

De Superprestigecross in Diegem kunt u vrijdagavond live volgen op Proximus TV vanaf 18.10 uur. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren