Tagtik

Bekijk de cross van Heusden-Zolder, maandag LIVE op één

Wie is favoriet in Heusden-Zolder, op een parcours dat bijzonder geliefd is door het publiek en door de kenners van het veldrijden? Mathieu Van der Poel won er vorig jaar voor Pauwels en Van der Haar (die maandag zijn wederoptreden maakt), maar het is ook de plek waar Wout van Aert vorig jaar de wereldkampioenentrui bemachtigde.

Op het snelle, zanderige en geaccidenteerde parcours waar ook veel moet worden gelopen starten de Grote Twee met evenveel kansen op de zege, ook al heeft de Nederlander een psychologisch voordeel na 4 zeges op rij tegen de wereldkampioen. Alles wordt in de details beslist en mogelijk heeft Van Aert deze keer het geluk aan zijn kant. De twee rivalen stonden dit seizoen al 19 keer samen aan de start en 14 keer won Van der Poel. De wedstrijd is live te volgen op Sporza.

(DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder is maandag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kunt de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren