Tagtik

Bekijk de Superprestigecross van Diegem vrijdag LIVE op Proximus TV

Na Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde, Asper-Gavere en Spa-Francorchamps is Diegem de zesde manche in de Hansgrohe Superprestige. De eerste vier manches gingen naar Mathieu van der Poel, alleen op het parcours op het Formule 1-circuit kon Wout van Aert hem kloppen.

Vorig weekend was Van der Poel twee keer de beste, dus trekt hij met vertrouwen naar Diegem waar hij vorig jaar de overwinning pakte voor Kevin Pauwels en Lars van der Haar. Van Aert eindigde pas tiende na materiaalpech. Ook in 2014 was de Nederlander er de snelste.

In Diegem krijgen de veldrijders een speciaal parcours voorgeschoteld, met draaien en keren in het park, een rondje rond het voetbalveld en een speciale klim en afdaling langs de spoorweg. "Bereid je als renner voor op stress en gedrum. Het scheurt niet meteen en het kan lang alle kanten uit," zo oordeelt kenner Paul Herygers over het parcours.

Of het opnieuw tot een fel duel komt tussen de tenoren Van der Poel en Van Aert, kunt u vrijdagavond live volgen op Proximus TV vanaf 18.10 uur. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Stand in de Superprestige na vijf manches:

1. Mathieu van der Poel (Ned), 74 ptn
2. Wout van Aert, 71
3. Laurens Sweeck, 61
4. Jens Adams, 49
5. Klaas Vantornout, 47
6. Toon Aerts, 47
7. Kevin Pauwels,  45
8. David van der Poel (Ned), 35
9. Tom Meeusen, 32
10. Tim Merlier, 21

Ook dit kan u interesseren