Tagtik

Bekijk de wereldbekermanche van Rome, zondag LIVE op Proximus TV!

Wout Van Aert verdedigt zondag in de voorlaatste manche van de Wereldbeker zijn leidersplaats: in Rome kan hij de eindzege zo goed als veiligstellen. Met 450 punten in het huidige klassement van de UCI Telenet World Cup heeft de wereldkampioen de eindzege binnen handbereik, want hij telt 91 punten meer dan Kevin Pauwels en 101 punten meer dan Laurens Sweeck. Als hij na de cross van zondag in Fiuggi meer dan 80 punten voorsprong heeft, moet hij in principe zelfs niet van start gaan in de laatste manche in Hoogerheide om de Wereldbeker te winnen.

Zondag krijgt hij alvast niet de tegenstand van Mathieu van der Poel, want die kiest voor een ononderbroken tiendaagse stage in Spanje. Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts strijden voor de dichtste ereplaatsen. Dinsdag maakt bondscoach Rudy De Bie zijn selectie voor het WK in Luxemburg bekend: een extra reden voor alle Belgen om zich in de kijker te rijden. Voor de laatste tickets gaat het vooral om Tim Merlier, Jens Adams, Gianni Vermeersch en Jim Aernouts. (DC/Picture: Photo news)

De Wereldbekermanche in Fiuggi, zowel de race van de vrouwen als die van de mannen, is LIVE te bekijken op Proximus TV of via proximustv.be vanaf 13.30 uur. Klik hier om het programma op te nemen.

Het klassement van de Wereldbeker na 7 manches

1. Wout van Aert 450 punten
2. Kevin Pauwels 359
3. Laurens Sweeck 349
4. Tom Meeusen 312
5. Michael Vanthourenhout 306
6. Toon Aerts 301
7. Mathieu van der Poel (Ned) 277
8. Tim Merlier 239
9. Corné van Kessel (Ned) 238
10. Gianni Vermeersch 212

Ook dit kan u interesseren