Tagtik

BK veldrijden: veel lagere premie voor de dames

De winnaar van het BK bij de elite mannen krijgt een premie van 2.300 euro, wie de driekleur wint bij de vrouwen moet het stellen met 485 euro. Een verschil waar Sanne Cant, zevenvoudig Belgisch kampioene het moeilijk mee heeft, net als met de beslissing van de organisatoren om het parcours voor de vrouwenwedstrijd 'gemakkelijker' te maken.

"Tegenstanders van gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen krijgen met deze beslissing extra argumenten aangereikt. Opmerkingen dat we wel hetzelfde prijzengeld als de mannen willen, maar niet bereid zijn om over hetzelfde parcours te rijden, zullen ook nu weer opduiken", zo zegt Cant in Het Nieuwsblad.

De organisatie besloot het parcours voor de vrouwenrace aan te passen omdat de vrouwen allemaal samen in één wedstrijd rijden, dus zowel profs als meisjes-nieuwelingen.

(DrK/Picture: Belga)

De Belgische kampioenschappen zijn zondag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren