Tagtik

Bondscoach De Bie: "Nog twee WK-tickets te verdienen in Rome"

België mag acht renners afvaardigen naar het WK veldrijden dat over twee weken plaatsvindt in Luxemburg. Wout van Aert, Toon Aerts, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Michael Vanthourenhout lijken certitudes. Om de resterende twee plaatsen strijden Tim Merlier, Jens Adams, Gianni Vermeersch en ook Jim Aernouts.

"Ik ga niet zeggen dat ze zich moeten bewijzen, wel dat ze hun plaats moeten verantwoorden," zo zegt bondscoach Rudy De Bie in Het Laatste Nieuws. Woorden waaruit blijkt dat zijn selectie zo goed als vaststaat.

België komt met de meeste renners aan de start (zo heeft Nederland recht op 6 deelnemers), maar dat zal volgens De Bie niet veel veranderen aan het wedstrijdverloop: "Als de twee toppers het keihard spelen, dan wordt het opnieuw een strijd tussen Van Aert en Van der Poel en dan is het toekijken voor de rest." (DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in Fiuggi, zowel de race van de vrouwen als die van de mannen, is LIVE te bekijken op Proximus TV of via proximustv.be vanaf 13.30 uur. Klik hier om het programma op te nemen.

Ook dit kan u interesseren