Tagtik

Boom: "Mooi om naar te kijken, vervelend om ertegen te fietsen"

Lars Boom komt met een duidelijk doel aan de start van de Wereldbekercross van maandagnamiddag in Heusden-Zolder: de schade beperken en in cijfers uitgedrukt is dat binnenkomen binnen de 3,5 minuut van de winnaar. "Ik zal Van der Poel en Van Aert nog niet bijhouden. Mathieu en Wout van Aert zijn outstanding. Het is mooi om naar te kijken, vervelend als je ertegen moet fietsen," zo verklaart hij bij het Nederlandse Algemeen Dagblad.

De wereldkampioen veldrijden van 2008 heeft in de voorbije jaren het veldrijden flink zien evolueren. "Ze gaan er vanaf het begin vol tegenaan, vroeger was het vaak een meer tactisch gevecht. Misschien is dat slimmer. Erin vliegen zoals Mathieu en Wout kan ook zijn tol eisen," aldus de renner die op 1 januari 2017 overstapt van Astana naar LottoNL-Jumbo.

Na Heusden-Zolder rijdt Boom nog in Surhuisterveen op 4 januari en daarna het Nederlandse kampioenschap. "Daar wil ik aan bondscoach Gerben de Knegt laten zien dat ik een plaats in de WK-selectie waard ben." Aan de nationale Nederlandse titel denkt de 30-jarige renner niet: "Mathieu van der Poel is een klasse apart. Hij moet al pech krijgen of ziek worden."

(DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder is maandag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren