Tagtik

De ambities voor het BK, deel 1

Niet alle veldrijders die zondag aan de start staan van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende, dromen van de Belgische driekleur.

Voor Jappe Jaspers bijvoorbeeld liggen de ambities niet zo hoog: "Ik heb nog maar twee keer tussen de profs gereden. Ik zal al content zijn als ik niet laatste ben", aldus de 18-jarige renner van Crelan-Charles die normaal bij de beloften rijdt.

Jens Vandekinderen eindigt in een klassementscross normaal rond de twintigste plaats. Hij hoopt in eigen streek beter te doen: "Als ik bij de eerste vijftien eindig, ben ik tevreden," zo laat hij optekenen in de prognoses bij Het Nieuwsblad.

De top vijftien is ook de doelstelling van Daan Hoeyberghs, ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Beobank-Corendon: "Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de jongste weken niet super ben. Het wordt lastig." Daan Soete van Telenet Fidea is aan zijn eerste BK bij de profs toe: "Afwachten dus. Een toptienplaats is het doel."

Eli Iserbyt (zie foto) is een andere belofte die zondag aan de start komt bij de profs: "Top tien zou leuk zijn. Maar zondag staat mijn individueel belang onder het ploegbelang," aldus de 19-jarige renner van Marlux-Napoleon Games.

(DrK/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren