Tagtik

De ambities voor het BK, deel 3

Een pak renners starten in Oostende om rond de vijfde plek te eindigen. Zoals Wietse Bosmans die geen parcours op zijn maat aantreft aan de kust: "Een notering tussen plaats vijf en zeven lijkt me keurig", is zijn prognose bij Het Nieuwsblad.

Rond die plek wil ook Diether Sweeck eindigen, al kan de pijn aan zijn ribben na een val in Heusden-Zolder roet in het eten gooien. Gianni Vermeersch (zie foto) wil ook in de top vijf eindigen: "Dan kan ik spreken van een geslaagd kampioenschap".

Ook Tim Merlier mikt in de top vijf: "Het zou een evenaring zijn van mijn beste prestatie dit seizoen," aldus de ploegmaat van Wout van Aert die in Overijse als vijfde over de meet kwam. Dieter Vanthourenhout denkt niet verder dan een plekje in de top tien: "Een toptienplaats zou mooi zijn, maar ik ben ook bereid om mijn broer Michael of Kevin Pauwels steun te bieden."

Jim Aernouts wil zo dicht mogelijk bij de top vijf eindigen: "Een goed resultaat op het BK kan mij in de picture brengen bij de bondscoach met zicht op een WK-selectie."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren