Tagtik

De ambities voor het BK, deel 4

De strijd om het podium op het BK van zondag in Oostende wordt fel. Iedereen lijkt zich al neer te leggen bij een overwinning van Wout van Aert, want niemand geeft blijk van een groot geloof in de eigen kansen op de Belgische driekleur.

"Aan de titel denk ik niet," zo zegt Kevin Pauwels in Het Nieuwsblad. "Het podium zal het hoogst haalbare zijn. Het is gewoon niet mijn parcours." Ook Michaël Vanthourenhout mikt niet hoger dan het podium: "Ik zal content zijn als ik zondag derde eindig. Eén plaats beter dan vorig jaar."

Klaas Vantornout won twee jaar terug in Erpe-Mere het BK waar Van Aert ook favoriet was, maar van een stunt droomt de renner van Marlux-Napoleon Games niet: "Op een BK telt enkel de trui, maar deze keer zou een podiumplaats voor mij ook aanvoelen als een zege."

In het begin van de week zag het er niet goed uit voor Laurens Sweeck, maar zondag moet hij hersteld zijn van zijn ziekte die hem in de nacht van maandag op dinsdag overviel. "Als ik mij zondag helemaal fit voel en ik heb de benen van in Zolder en Bredene, dan moet het podium toch het doel zijn." Is Toon Aerts dan de enige echte challenger voor de titel? Hij is de enige van de Belgen die Wout van Aert dit seizoen al twee keer kon kloppen...

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren