Tagtik

De Bie ploegleider af bij Marlux-Napoleon Games

Niet alleen voetbaltrainers kunnen een snel ontslag verwachten als de resultaten niet volgen: ook ploegleiders bij crossploegen kunnen dit overkomen. Danny De Bie werd maandag ontslagen als ploegleider van Marlux-Napoleon Games.

"Talent Laura Verdonschot is slecht aan het seizoen begonnen. Op Iserbyt na bespeur ik weinig progressie bij de U23. En één podiumplaats in vijf tv-crossen bij de elite: 'far too little'", zo verklaart Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, het ontslag bij Het Laatste Nieuws.

Mettepenningen beseft dat het moeilijk is voor zijn renners (Kevin Pauwels, Eli Iserbyt, Klaas Vantornout, Michael en Dieter Vanthourenhout) om wedstrijden te winnen als ze het moeten opnemen tegen de dominante Van der Poel en Van Aert. "Maar de manier waaróp we koersen, zint me niet. Offensief en agressief wil ik mijn renners zien. Dat was De Bies taak. Ik mis strijd! En vuur! Want dat baart me nog het meest zorgen: die schrijnende berusting in de hele situatie," aldus Mettepenningen.

"Was onze start dan zo slecht? We staan na twee manches twee en drie in de Wereldbeker met Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Ik word afgerekend op het resultaat van één wedstrijd", zo klinkt Danny De Bie bij Het Nieuwsblad. "Ook de renners begrijpen het niet."

Mettepenningen stelde Angelo De Clercq, zoon van Mario en coach van het opleidingsteam Lares-Doltcini, aan als opvolger ad interim. "We hebben nood aan een jongere ploegleider met een moderne visie", zo zegt Mettepenningen nog.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren