Tagtik

"Dé grote outsider op het BK? Rob Peeters!"

Zoals voor de meeste analisten is het ook duidelijk voor Paul Herygers, co-commentator van Sporza: naast torenhoge favoriet Wout van Aert is Toon Aerts de grootste uitdager op het BK in Oostende. Hij heeft wel nog een verrassende naam als outsider.

"Meeusen en Pauwels weten dat dit parcours niet bij hen past. Laurens Sweeck? Het valt af te wachten in welke mate hij hersteld is van zijn ziekte", zo zegt hij in Het Nieuwsblad. Hij schuift nog één naam naar voren: Rob Peeters.

"Rob staat zonder stress aan de start, maar vindt eindelijk een parcours dat bij hem past. Ik zag hem woensdag op indrukwekkende wijze doorheen het zand klieven en lopen doet hij ook graag en snel. Een kampioenschap heeft altijd een verrassing in petto. Voor mij is die rol in Oostende weggelegd voor Rob Peeters."

(DrK/Picture: Belga)

De Belgische kampioenschappen zijn zondag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren