Tagtik

De val van Mathieu: slecht nieuws voor Wout?

Na zijn val van donderdag in Loenhout, schrapte Mathieu van de Poel de crossen van Bredene van vrijdag en die van Baal op zondag. Volgend weekend wordt hij opnieuw in het veld verwacht, voor het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel. Een kampioenschap waarin hij weinig weerstand moet verwachten van Lars van der Haar, Corné van Kessel of Lars Boom. De Nederlander van Beobank-Corendon heeft dus twee weken van weinig druk in het vooruitzicht.

Volgens Bart Wellens kan die extra rust hem een extra voordeel opleveren op het einde van de maand, bij het WK in Luxemburg. "We weten nu al wie van de twee topfavorieten op het WK het meest fris aan de start zal staan," zo schreef hij in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad. Want: "Wout zal in Baal opnieuw voluit gaan om zijn nieuwe sponsors en fiets meteen in de picture te zetten."

Het worden dus belangrijke dagen voor de wereldkampioen als ook de crossen nog lastiger worden, de weersomstandigheden meer aanleiding beginnen te geven voor verkoudheden en het drukke programma begint door te wegen...

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren