Tagtik

Eenheid ver zoek binnen Belgische selectie

Hét gespreksonderwerp tijdens de persconferentie van de Belgische nationale ploeg voor het WK veldrijden van zondag in het Luxemburgse Bieles: het op Twitter gooien van het dopingcontroleformulier door Kevin Pauwels en daarna ook door Mathieu van der Poel. Impliciet nodigden ze zo Wout van Aert uit om hetzelfde te doen en te bewijzen dat hij geen TUE (een uitzondering om bepaalde producten, zoals cortisone, te mogen gebruiken om medische redenen) heeft gekregen.

"Ik ga mijn formulier niet openbaar maken", zo zei uittredend wereldkampioen Wout van Aert. "Waarom die andere jongens dat wel gedaan hebben, kan je beter aan Kevin zelf vragen. Ik denk dat die het goed kan uitleggen." Een pijnlijke sneer naar Pauwels die enkele stoelen verderop zat.

Bij Het Laatste Nieuws verklaart Van Aert geen probleem te hebben met Kevin Pauwels, maar dat "de kans klein is dat ik zondagavond met hem iets ga eten." De renner van Crelan-Charles acht het mogelijk dat de commotie een plannetje is van Jurgen Mettepenningen, de ploegleider van Kevin Pauwels, om Van Aert te destabiliseren: "De tweet van Kevin kwam tot bij mij via de account van Jurgen Mettepenningen. Ik wist niet dat Kevin Pauwels kon twitteren. Ik wist niet eens dat hij Twitter had. Het is bizar dat er dan plots zoiets op verschijnt."

Eerst de heisa rond de rol van Adrie van der Poel bij het bouwen van het WK-parcours, nu het dopingcontroleformulier: "Het maakt me alleen maar sterker", zo besluit van Aert. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren