Tagtik

Eindelijk prijs voor Tom Meeusen?

Wout van Aert kan zich in de buurt van Rome verzekeren van eindwinst in de Wereldbeker. Kiest de wereldkampioen het zekere voor het onzekere en hanteert hij in Fiuggi bij afwezigheid van Mathieu van der Poel een voorzichtige wedstrijdtactiek?

Mogelijk kan Tom Meeusen daarvan profiteren om een zege te pakken. In Fiuggi, zo'n vijftigtal kilometer van Rome, krijgt hij een parcours dat op zijn maat is gesneden. Met lage temperaturen en een klein sneeuwlaagje zijn ook de weergoden de renner van Telenet Fidea goedgezind.

"Mij hoor je niet klagen", zo zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Ook dit is cross. Dit type parcoursen komen wij in Vlaanderen zelden of nooit tegen, maar iemand die geregeld in Zwitserland rijdt, zal hier beter tot zijn recht komen."

Meeusen verwacht een wedstrijd waarin vooral techniek doorslaggevend zal zijn, net als de start, want er zijn weinig plaats waar je een renner kunt voorbijsteken. "Wie goed weg is en weinig fouten maakt, zal inderdaad vooraan eindigen. Nu ben ik iemand die doorgaans een goede start neemt. Hopelijk kan ik het nu ook eens volhouden." In Fiuggi verdedigt Meeusen zijn vierde plaats in de voorlopige tussenstand van de Wereldbeker. (DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in Fiuggi, zowel de race van de vrouwen als die van de mannen, is zondag LIVE te bekijken op Proximus TV of via proximustv.be vanaf 13.30 uur. Klik hier om het programma op te nemen.

Ook dit kan u interesseren