Tagtik

Het geheim van de biefstuk van Contador

In de versie van Contador was het echter José Luis López Cerrón, organisator van de Ronde van Castilla y Léon, die het vlees voor de Astana-ploeg en zijn kok Paco Olalla had meegebracht ter gelegenheid van een bezoekje aan de Tour. In een interview met, jawel, het weekblad Humo, dat afgenomen werd de dag na de rustdag vertelt Paco Olalla dat hij het vlees kocht op een markt in Pau, waar het team toen verbleef. De Spaanse pers heeft intussen natuurlijk contact opgenomen met Olalla, die zijn verklaringen in Humo nu weerlegt: het vlees kwam wel degelijk uit Spanje. Maar waarom zou Ollala gelogen hebben over een stuk vlees in een interview met een voor hem onbekend weekblad? Trouwens, ook de Spaanse landbouwsector, bij monde van de vereniging van Jonge Boeren, is niet opgezet met de verklaring dat het vlees uit Spanje kwam. "Clenbuterol is in Spanje verboden. En de controles van het vee zijn zeer strikt," luidt het. Contador heeft een probleem. (DR/Picture: photo news)

Ook dit kan u interesseren