Tagtik

Lille ontvangt zaterdag zijn helden

Een dorp dat twee wereldkampioenen onder zijn inwoners telt: het is uitzonderlijk. Dat hetzelfde dorp een week na hun bekroning zijn twee sterren kan vieren in een cross, is nog uitzonderlijker.

Sanne Cant en Wout Van Aert dragen zaterdag pas voor de tweede keer hun gloednieuwe regenboogtrui die ze vorig weekend in Luxemburg veroverden. De Krawatencross van Lille zal wellicht worden gereden in een onbeschrijflijke sfeer, waarvoor de 16.000 inwoners van het dorpje in de Kempen garant staat.

"Het wordt een overrompeling, een hele speciale dag. Er zullen heel veel vrienden en familie langs de kant staan", zo zegt Wout van Aert. Ook volgens Sanne Cant wordt het een groot feest: "Ik verwacht heel veel volk. Op het Belgisch kampioenschap vorig jaar was het al over de koppen lopen, maar met twee wereldkampioenen uit de eigen gemeente zal het nog straffer worden."

Cant en Van Aert hopen allebei de zege te pakken, maar zullen respectievelijk met Marianne Vos en Mathieu Van der Poel moeten afrekenen. Hoe zullen de kersverse wereldkampioenen een week vol met allerlei verplichtingen hebben verwerkt?

Ze vinden wellicht nog extra motivatie: ze willen de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee pakken. In de laatste manche verdedigt Van Aert een voorsprong van meer dan 3 minuten op Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Tenzij hem iets ergs overkomt, heeft hij dus de eindzege zo goed als binnen. Bij de dames staat de Nederlandse Thalita De Jong aan de leiding van het klassement, maar zij moet door blessure verstek geven voor Lille. Sanne Cant zal dus alleen Ellen Van Loy in het oog moeten houden, maar die staat al op meer dan 4 minuten. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren