Tagtik

Loenhout: de cross waar Sven Nys een revolutie ontketende

Donderdag staat de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee geprogrammeerd in Loenhout. De cross tussen kerst en nieuw trekt traditiegetrouw veel volk en heeft daardoor een unieke sfeer: iedereen is in feeststemming. Soms wordt die sfeer wat verpest.

Zoals in 2012, toen Sven Nys door jongeren met bier werd bekogeld. Nys stapte van de fiets en ging rustig verhaal halen bij de dader.

"Als gevolg van dat incident zijn er wijzigingen gebeurd: dubbele afspanning, feesttenten verder van het parcours, geen bierglazen...", zo doet Nys het verhaal in de Veldritgids van Het Nieuwsblad. De jongen in kwestie kwam later niet meer in contact met de veldritkampioen, maar zijn vader stapte wel op Nys toe na een lezing in Kalmthout: "Hij wist me te vertellen dat zijn zoon die dag de grootste levensles heeft gekregen die hij ooit had kunnen krijgen," zo besluit Nys.

(DrK/Picture: Photo news)

De Azencross in Loenhout is donderdag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren