Tagtik

"Mathieu zal dit seizoen niet veel meer verliezen"

Bart Wellens reed twee keer in de regenboogtrui voor eigen publiek in Vorselaar: hij weet wat Wout van Aert en Sanne Cant zaterdag in Lille zullen meemaken. "Ja, je gaat er sneller door rijden. Dat ze deze week wat minder hebben getraind en wat meer verplichtingen hebben gehad, zullen ze snel vergeten zijn", zo schrijft de ploegleider van Steylaerts-Verona in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad.

Maar of die extra motivatie en adrenaline voldoende zullen zijn voor Wout van Aert om de zege te pakken in de Krawatencross betwijfelt Wellens: "Mathieu gaat er alles aan doen om te tonen dat hij de betere is. En dat in het hol van de leeuw. Een grotere motivatie kan je hem niet geven."

Wellens betwijfelt overigens of pech vorige zondag in Luxemburg Van der Poel van de wereldtitel heeft gehouden: in het begin van de wedstrijd kon Van Aert inderdaad niet terugkeren tot bij de Nederlander, ondanks twee lekke banden, maar de renner van Crelan-Charles liet zijn snelste rondetijden optekenen aan het einde van de wedstrijd. Lekke banden, haperende versnellingsapparaten, wisselende ondergronden: voor Bart Wellens hoort het nu eenmaal bij de cross. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren