Tagtik

Meeusen: "Ploeg staat niet meer 100 % achter mij"

Tom Meeusen houdt van aanvallend fietsen: hij gaat liever (mee) in de aanval, met het risico dat hij zich opblaast en elfde wordt, dan dat hij op veilig rijdt en vijfde eindigt. Zijn ploeg Telenet Fidea heeft liever dat hij voor dat tweede scenario kiest, maar dat is tegen zijn natuur.

"Veldrijden is een tv-sport en ik vind 45 minuten in beeld rijden even belangrijk als een vierde plaats", zo zegt Meeusen in Het Laatste Nieuws. Sinds de komst van Sven Nys is er veel veranderd in zijn ploeg: "Sven Nys en Energy Lab willen van ons het Team Sky van het veldrijden maken. Alles moet onderbouwd zijn met tests. Maar ik kan veel wegsteken met mijn techniek. Dat meet je niet in een test", aldus de 28-jarige crosser.

"Met de keuzes die de ploegleiding maakt, tonen ze dat ze niet honderd procent achter mij staan, dus dan hoef ik ook niet meer honderd procent achter de ploeg te staan."

Einde verhaal dus voor Meeusen bij de ploeg waar hij al tien jaar voor rijdt? Zijn contract loopt eind dit jaar af en hij overweegt om volgend jaar als onafhankelijke renner te crossen... (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren