Tagtik

Nederlandse bondscoach: "Goed dat Mathieu Rome laat schieten"

Nederland komt in de manche van Telenet UCI World Cup in Rome aan de start met Corné van Kessel, Lars van der Haar, Stan Godrie, David van der Poel, Thijs van Amerongen, Lars Boom en Patrick van Leeuwen. Geen Mathieu van der Poel dus: hij verkiest om zijn stage in Spanje niet te onderbreken.

Bondscoach Gerben de Knegt begrijpt het forfait van de Nederlandse kampioen. "Mathieu weet zelf als beste wat hij moet doen. Ik ben de laatste die hem moet vertellen het anders te doen”, zo De Knegt in de Nederlandse regionale krant BN De Stem.

De beslissing van Van der Poel kwam er na overleg met de bondscoach: "Ik begrijp Mathieu helemaal. Hij heeft niks te verdedigen in de wereldbeker en de trip naar Rome kost hem een aantal trainingsdagen. Zijn belang gaat boven het feit dat Nederland hem nodig heeft in Rome." (DrK/Picture: Photo news)

De Wereldbekermanche in Fiuggi, zowel de race van de vrouwen als die van de mannen, is LIVE te bekijken op Proximus TV of via proximustv.be vanaf 13.30 uur. Klik hier om het programma op te nemen.

Ook dit kan u interesseren