Tagtik

Nys: "Het was een fantastisch parcours, blijf er dan af"

Een 'schuine kant' in de laatste 200 meter van het parcours waar dit weekend het WK veldrijden wordt gereden, is te glad. Zoals de organisatie eerder al had aangekondigd, werd het parcours dan ook aangepast.

De WK-deelnemers hebben nu twee opties om de strook te overbruggen. "Het was te gevaarlijk en dus moesten we iets doen voor de veiligheid van de renners", aldus Beat Wabel, parcourscontroleur van de UCI.

Sven Nys toonde minder begrip voor de aanpassing van de strook. "Als ik zie wat er gebeurd is, zou ik mij daar als renner aan storen. Het is een fantastisch parcours: laat het toch zoals het is," zo sprak de ploegleider van Telenet Fidea op Extra Time Cross op Canvas.

"Ze hebben het makkelijker gemaakt. Als ik deze week als favoriet naar een kampioenschap zou gaan en zou merken dat de techniek door een aanpassing minder zou doorwegen, dan zou ik mij daar aan storen. Dat is typisch aan een WK. Aan een gewoon parcours verandert er nooit iets", aldus Nys die nog vond dat de oorspronkelijke strook een kolfje naar de hand was van... Tom Meeusen en Mathieu van der Poel. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren