Tagtik

Ook Lars Boom zegt af voor Hoogerheide

Lars Boom onderbreekt zijn stage en zijn voorbereiding op het nieuwe wegseizoen niet en blijft in Spanje trainen. Net als Wout van Aert komt ook de renner van Jumbo-LottoNL zondag niet aan de start in het Nederlandse Hoogerheide, de laatste manche van de Wereldbeker.

"Ik blijf in Spanje dit weekend om een goede trainingsweek met het oog op het begin van het wegseizoen af te ronden. Dus ik kom niet aan de start in Hoogerheide. Maar ik ben zeker beschikbaar voor een selectie voor het WK volgende week. Ik denk dat ik over de goede benen beschik om er een goed resultaat neer te zetten," aldus Boom.

Voor Gerben de Knegt, de bondscoach van de Nederlandse crossers, vormt dit wel een probleem. Boom heeft immers niet voldaan aan de kwalificatie-eis: daarvoor moest hij twee keer binnen de top-16 eindigen in een Wereldbekercross. In Heusden-Zolder werd Boom 11e, in Surhuisterveen 2e en op het Nederlands Kampioenschap 8e. Vorige week gaf hij op in Fiuggi.

"Hij heeft dit jaar wel iets laten zien, maar de laatste twee crossen waren niet zijn beste”, zo zegt de Nederlandse bondscoach bij BN De Stem. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren