Tagtik

Opgeluchte Van Aert: "Ik kan het nog"

Veertiende in Iowa City, zevende in Waterloo: de resultaten in de Wereldbekerwedstrijden in de States hadden twijfel gezaaid over de conditie van wereldkampioen Wout Van Aert. Na de openingsmanche in de Telenet Superprestige in het Nederlandse Gieten mogen die twijfels opnieuw de kast in.

Die twijfels leefden vooral bij de liefhebbers van het veldrijden die vreesden voor een seizoen vol dominantie van Van der Poel, want Van Aert zelf lag niet wakker van de resultaten in de Verenigde Staten. "In de Verenigde Staten zat het gewoon wat tegen. Gieten was een klassiek crossparcours, het mocht wat mij betreft zelfs nog wat zwaarder en vettiger. Ik had tijdens de hele week een goed gevoel. Ik maak dus mij geen zorgen", aldus de wereldkampioen bij GvA.

Na de blitzstart van Van der Poel kon Van Aert de kloof snel dichten en dat stemt hem hoopvol voor de komende duels: "Ik ben de eerste die erin geslaagd is dit seizoen om dat te doen. Ik wist dat hij het in de slotfase nog eens ging proberen, maar hij was ­gewoon iets sterker op de technische stukken."

Van Aert kijkt nu al uit naar het duel van zondag, in de openingswedstrijd van de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse, op een parcours dat hem op het lijf is geschreven. Het zelfvertrouwen van Van Aert is in Gieten alvast gegroeid.

(DC/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren