Tagtik

Reden tot paniek voor Wout van Aert?

Moet Wout van Aert volgende week in Oostende het sterke blok van Telenet-Fidea vrezen op in de strijd om de Belgische driekleur? Op de GP Sven Nys leverde de ploeg van Sven Nys een knap stukje ploegwerk af: Tom Meeusen startte als een speer, met Toon Aerts in het wiel. Van Aert werd op enkele seconden gezet en die kloof kon Aerts in de loop van de wedstrijd uitdiepen.

"In het begin reed ik met iets te veel angst in die bevroren bochten. Ik wilde niet te veel risico’s nemen in functie van wat de komende weken nog komen moet, maar dat kostte me duidelijk tijd", zo verklaart Van Aert zijn wedstrijdbegin bij Het Nieuwsblad.

"Het duurde te lang vooraleer dat niet langer door mijn hoofd spookte. Pas helemaal op het eind kreeg ik dat goede gevoel te pakken. Het draaide ook beter toen ik voor iets slappere tubes koos, maar toen was het kalf al verdronken en waren Tom en Toon al ver weg."

De wereldkampioen maakt zich dus geen zorgen voor volgende zondag: "Als het zondag even hard ligt in Oostende en het blijft gegroepeerd, dan kan het een rare koers worden", zo klinkt hij bij Het Laatste Nieuws. Van de concurrentie blijft hij echter geen schrik hebben: "Ik kijk uitsluitend naar mezelf. En dan stel ik vast dat er totaal niets aan de hand is met mij. Wees gerust: ik zal me zondag niet inhouden in die eerste ronden."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren