Tagtik

Ruzie tussen Van der Poel en Niels Albert: "Janker!"

De organisatie van het WK veldrijden in Luxemburg huurde Adri Van der Poel, vader van Mathieu, in om advies te geven over de bouw van het parcours. Niels Albert, ploegleider van grote rivaal Wout van Aert, vindt het een vreemde werkwijze.

"Het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen of dingen aan te passen. Enkel de organisatie is verantwoordelijk voor zijn parcours, en het is jammer dat de vader van een topfavoriet op één of andere manier ook betrokken partij is," zo zegt Albert bij Het Nieuwsblad.

Mathieu van der Poel haalde alvast flink uit op Twitter: "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen #janker."

Ook de UCI lijkt verveeld te zitten met de betrokkenheid van vader Van der Poel. "Adri, vader van Mathieu, een topfavoriet, die meehelpt bij een WK-parcours, dat kan inderdaad vragen oproepen en ik besef dat het commentaar kan opleveren, maar uiteindelijk waken we er met onze eigen technische afgevaardigde, Beat Wabel, wel over dat het parcours aan de regels voldoet", aldus UCI-coördinator Peter Van Den Abeele. "Natuurlijk, je bouwt altijd hindernissen, die zijn in het voordeel of nadeel van de ene of andere renner. In welke mate zullen er in het voordeel zijn van Mathieu, het is moeilijk om dat te meten."

De psychologische oorlog tussen de twee topfavorieten lijkt dus begonnen... (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren