Tagtik

Stybar: "Dit is een beetje thuiskomen"

Zdenek Stybar heeft een speciale band met Loenhout: hij won er in 2008 en stond er vijf keer op het podium. "Ik hou heel veel goede herinneringen aan deze wedstrijd over. De sfeer in Loenhout is ieder jaar fantastisch, daarom heb ik in deze periode ook voor deze wedstrijd gekozen. Ik wil er nog eens echt van genieten, het gevoel hebben dat ik nog eens veldrijder ben," zo zegt hij bij Sport.be.

Hij verheugt zich al op de sfeer die het veldrijden zo kenmerkt: "Donderdag wordt het voor mij opnieuw een beetje thuiskomen. In deze wereld ben ik groot geworden. De ploeg heeft me zelfs een camper ter beschikking gesteld om me helemaal te kunnen onderdompelen in de sfeer."

Stybar komt met weinig of geen ambities aan de start: voor hem zijn de crossen een aangename afwisseling tussen de trainingen op de weg. Met de tenoren Van der Poel en Van Aert kan hij de strijd niet aangaan: "Misschien had ik ze vroeger wel aangekund, maar nu zal ik ze niet kunnen volgen," verklaart de renner van QuickStep met een kwinkslag. De dag na Loenhout start de Tsjech ook in Bredene.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren