Tagtik

Superprestige krijgt volgend seizoen facelift

Zaterdag valt het doek over het 35e seizoen van de Superprestige met de laatste manche in Middelkerke. Voor het 36e seizoen kondigen de organisatoren enkele grote veranderingen aan. Na drie jaar verdwijnt de Superprestigecross van Spa-Francorchamps van de kalender van de SP. De Waalse cross wordt vervangen door de Niels Albert CX in Boom.

"Het parcours in Francorchamps was te weinig cross. Er werd te veel op asfalt gereden", aldus SP-organisator Kurt Vanneste in Het Nieuwsblad. "Geografisch vullen we zo opnieuw de ruimte tussen Antwerpen en Brussel in."

De Superprestige krijgt ook een nieuwe hoofdsponsor en gaat volgend seizoen de 'Telenet Superprestige' heten. "Door onze naam aan de Superprestige te verbinden, bevestigen wij onze liefde voor de cross", aldus Manu Leroy van Telenet op de website van de Superprestige. Telenet zendt een 25-tal crossen per seizoen uit. (DrK/Picture: Belga)

De cross van Middelkerke, achtste en laatste manche van de Superprestige is zaterdag LIVE te volgen op Proximus TV (kanaal 11), vanaf 13.30 uur. Niet thuis? Klik dan hier om het programma op te nemen.

Ook dit kan u interesseren