Tagtik

Vader Van der Poel: "Ik laat Mathieu niet naar een grote ploeg gaan"

De grote ploegen uit het wielerpeloton zoals Sky, BMC of QuickStep, zitten al langer achter Mathieu van der Poel aan. Met wereldtitels in het veld en bij de beloften op de weg zit het Nederlandse supertalent toch maar bij het kleine Beobank-Corendon. Vader Adrie van der Poel heeft een goede reden om zijn zoon nog niet meteen naar het wegwielrennen te laten overstappen.

"Als een jonge renner op het hoogste niveau eerst twee jaar moet knechten is zijn carrière voorbij", zo vertelt hij aan De Telegraaf. "Daarmee verleert hij het inzicht en het plezier in koersen. Een jonge renner wil het spelletje spelen. Juist in zo'n kleine ploeg waar Mathieu nu voor uitkomt, leert hij instinctief te koersen."

In het begin van het seizoen verklaarde Sven Nys dat Mathieu misschien wel ernstiger met zijn vak bezig zou moeten zijn. Daar denkt vader Van der Poel anders over. "Het is niet goed wanneer een prille twintiger al volledig voor de wielersport leeft. Laat hem ook nog ontspannen dingen doen die bij zijn leeftijd horen", zegt Adrie die nog besluit dat zoonlief wel ernstig genoeg met wielrennen bezig moet zijn als hij na zijn blessureleed van vorige zomer zo snel opnieuw op niveau zit. Zondag start Mathieu als topfavoriet op het WK in Luxemburg. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren