Tagtik

Van Aert: "De pijn is draaglijk, maar gevaarlijk"

Wout van Aert heeft zondagavond zijn plannen aangepast: hij keerde na de Wereldbekermanche in Fiuggi niet terug naar zijn stageoord in Spanje, maar keerde naar België terug. Daar ging hij op consultatie bij dokter Toon Claes om zijn rechterknie te laten onderzoeken. Sinds de cross van Otegem voelt hij daar pijn.

"Het is geen ondraaglijke pijn, maar het is gevaarlijk om het erger te maken," zo vertelt hij aan Sporza. "Door de zware trainingen op stage in Spanje ben ik mijn knie gaan overbelasten. Dat voelde ik al op de Wereldbekermanche in Italië. Het belette me niet om te koersen, maar achteraf kwam de pijn heviger terug."

Om een scheur in het vlies rond de knieschijf te voorkomen, neemt de wereldkampioen nu drie dagen rust. Toch hoopt hij zondag aan de start te komen van de laatste Wereldbekermanche in Hoogerheide. "Hopelijk waren we er op tijd bij. Het is nu vooral belangrijk dat ik even naar mijn lichaam luister", zo besluit de eindwinnaar van de Wereldbeker. Of mogen we nu toch al zeker zijn van zijn forfait voor zondag? (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren