Tagtik

Van Aert: "Ik ga me excuseren bij Pauwels"

"Sommige dingen had ik beter niet gezegd. Ik zal mij daarvoor excuseren bij Kevin en bij de veldritfans": Wout van Aert beseft dat zijn uithaal aan het adres van Kevin Pauwels na de Twitterrel waarbij Pauwels en Van der Poel hun dopingcontroleformulier op de sociale media gooiden, ongepast was.

"Ook voor mij is het niet leuk om zulke uitspraken te doen. Maar ik was een beetje gefrustreerd, ik voelde me onrecht aangedaan", zo klinkt de nieuwe wereldkampioen in Het Laatste Nieuws. Van Aert wist de onrust in zichzelf te bedwingen en zondag een prachtprestatie te leveren. Maar of de hele rel daarmee vergeten is?

"Aan de andere kant ben ik van mening dat wat er gebeurd is, maar één reden had...," zo laat hij zich toch nog ontvallen. De tweets van Pauwels en Van der Poel hadden voor de wereldkampioen dus duidelijk een bedoeling: Van Aert laten toegeven dat hij cortisone had gebruikt om zijn knieblessure te behandelen, met toestemming van de UCI om medische redenen. Al wil niemand dit zo gezegd hebben... (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren