Tagtik

Van Aert: "Ik kan geen forfait geven in Rome"

Terwijl Mathieu van der Poel op tiendaagse stage zit in Spanje en zich volledig concentreert op het WK van eind januari in Luxemburg, trekt Wout van Aert zondag naar Fiuggi, vlak bij Rome, waar hij zijn leiderspositie in de Wereldbeker moet verdedigen en waar hij zich (bijna) kan verzekeren van de eindzege.

"In tegenstelling tot Mathieu kan ik daar geen forfait geven", zo staat te lezen bij Sport.be. "Ik wil dat klassement graag winnen, dus moet ik wel crossen. Ik kijk er wel naar uit, een nieuwe cross, in Italië. Het parcours ken ik niet, dat zal ik komend weekend wel zien, maar ik start met dezelfde ambitie als altijd: proberen de wedstrijd te winnen."

In het klassement van de UCI Telenet World Cup telt Van Aert 450 punten, 91 punten meer dan Kevin Pauwels en 101 punten meer dan Laurens Sweeck. Als hij na de voorlaatste manche in Fiuggi 80 punten meer telt dan Kevin Pauwels, dan moet hij in theorie niet meer aantreden in Hoogerheide om de Wereldbeker te winnen.

Maar op die laatste wedstrijd voor de Wereldbeker zal Van der Poel wel aan de start staan. Om zijn trui als eindwinnaar van de Wereldbeker meer glans te geven, zal Van Aert er in Nederland wellicht een erezaak van maken om ook daar te proberen de zege te pakken. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren