Tagtik

"Van Aert kan Parijs-Roubaix winnen"

Wout Van Aert heeft met een grote overmacht zijn Belgische titel kunnen verlengen. Zijn grootse prestaties in het veld kan hij ook op de weg leveren, zo vinden enkele wielericonen.

"Als je Wout ziet, dan zie je hoe een man gebouwd moet zijn om te koersen", zo zegt Paul Herygers bij Sporza. "Wout is een kasseivreter, een type zoals Tafi, Ballerini en Museeuw. Het is één brok graniet. Als ik vandaag zou zeggen dat Wout ooit Parijs-Roubaix kan winnen, dan sta ik niet te lullen. Ik geloof dat echt."

Ook Johan Museeuw, zelf in het begin van zijn carrière nog veldrijder (met zelfs een bronzen plak op het BK in 1991) ziet in Van Aert een potentiële winnaar in de grote klassiekers. "Zijn atletisch vermogen is fenomenaal. Ik zie daarin een wegrenner die grote wedstrijden kan winnen," aldus de Leeuw van Vlaanderen.

"Als ik zijn lichaam bekijk, dan zie ik het postuur van een Cancellara of Boonen. Wout is iemand die gemaakt is om over te kasseien te rijden. Dan denk ik inderdaad aan de Ronde van Vlaanderen, maar nog iets meer aan Parijs-Roubaix."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren