Tagtik

"Van Aert zou nu al niet misstaan bij Quick Step"

Een overstap van de cross naar de weg is nog niet aan de orde, zo bevestigde Wout van Aert daags na het behalen van de Belgische driekleur in het veldrijden. Op termijn zal hij het wel op de weg proberen, maar daarvoor moet hij een ander programma in de winter rijden.

"Wil hij starten in de voorjaarsklassiekers, dan zal hij de klassementen in de cross moeten laten varen. Maar dat is ten vroegste vanaf 2018 een optie", zo zegt zijn trainer Marc Lamberts, tevens trainer bij LottoNL-Jumbo, in Het Nieuwsblad.

Dat hij de capaciteiten heeft om op de weg ook uit te blinken, blijkt uit de tests die hij uitvoert: daaruit blijkt hij ondanks zijn jonge leeftijd (22) al mee te kunnen met de betere tijdrijders uit het profpeloton. "Wout beschikt over alle capaciteiten om een 'schone wegrenner' te worden", aldus inspanningsfysioloog Peter Hespel. "Ik heb nog nooit een hogere anaerobe drempel gezien bij een crosser. Hij zou nu al niet misstaan in een topploeg als Quick Step Floors." (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren