Tagtik

Van den Broeck leefde maanden op "kadaver"dieet

Voor wie bergop wil fietsen is elke gram overtollig gewicht een gram teveel. Van den Broeck gunde het weekblad Humo een blik in zijn bord tijdens de rustdag in de Tour. Zijn dieet is voor niet-renners ronduit hallucinant. Van den Broeck: "Als ik zie dat ik ben bijgekomen word ik gek. Als ik een vliegtuig moet nemen, sla ik onderweg vocht op, en als ik me dan 's avonds weeg, kan het zijn dat er een kilo is bijgekomen. Ik wéét dat dat geen vet is, maar dat moet er meteen weer af. Desnoods rij ik nog een uur op de rollen, om eens goed te zweten. En als ik train, draag ik altijd een lange broek en lange mouwen ook al is het buiten meer dan dertig graden, om te vermijden dat ik vocht opsla." De kok van het OmegaPharma-Lotto team had tijdens de Tour geen moeilijke klant aan de nieuwe VDB. Van den Broeck: "Ik eet elke dag hetzelfde. 's Morgens pasta zonder saus of kaas. Na de rit een recuperatieshake en gekookte aardappelen, ook zonder saus, groenten of vlees. En 's avonds een bordje groenten en een klein stukje vlees (minder dan honderd gram) en eventueel een beetje pasta. Het moet voor mij niet lekker zijn of afwisselend. Ik eet precies genoeg om de verbruikte calorieën aan te vullen." Na de Tour veranderde het plaatje evenwel. Er mocht gefeest en gedronken worden, waarvan akte in zijn woonplaats Morkhoven. (DR/Picture: photo news)

Ook dit kan u interesseren