Tagtik

Van der Haar in een nieuwe trui in Baal

Na zijn blessure begon Lars van der Haar in het slot van 2016 aan zijn laatste crossen in dienst van Giant-Alpecin: in Zolder werd hij 31e, in Loenhout 19e. Zondag rijdt hij voor het eerst in het shirt van Telenet-Fidea de GP Sven Nys, zijn nieuwe ploegleider.

"Het wordt voor mij een hele speciale dag," aldus de Nederlandse aanwinst voor de ploeg bij Sport.be. "Ik heb niet het gevoel dat ik aan een nieuw hoofdstuk, maar aan een nieuw boek begin," zo zegt Van der Haar die de voorbije maanden al samenwerkte met ploegleider Sven Nys en trainer Paul Van den Bosch.

"Als crosser heb ik nog heel veel te leren. Tactisch ben ik al behoorlijk sterk, maar met Sven hoop ik nu ook eens wat meer aandacht aan die balkjes te besteden. Iedereen springt erover. Zelf ben ik er al jaren mee bezig, maar het moet veel beter." De Nederlander geeft zich nog een maand de tijd om weer volop mee te strijden om de overwinning.

(DrK/Picture: Photo news)

De GP Sven Nys is zondag vanaf 14.15 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren