Tagtik

Van der Haar: "Jammer dat ik die snelle crossen niet kon rijden"

Op het parcours waar hij in 2013 en 2014 (zie foto) de zege pakte, maakt Lars van der Haar zijn comeback: de Telenet UCI World Cup manche in Heusden-Zolder wordt de eerste wedstrijd van de Nederlander sinds hij op 6 november in Ruddervoorde een spierscheur opliep.

In plaats van de voorspelde 10 tot 12 weken herstel is Van der Haar al opnieuw wedstrijdfit na zeven weken. "Ik ben nog nooit zo serieus bezig geweest met mijn herstel. Ik heb keihard gewerkt om zo snel mogelijk weer te kunnen crossen," zo zegt de veldrijder die op 1 januari 2017 de overstap maakt van Giant-Alpecin naar Telenet Fidea, bij Het Laatste Nieuws.

Van der Haar moest met lede ogen toekijken hoe Van der Poel en Van Aert de buit onder elkaar verdeelden op snelle parcoursen die op het lijf van Van der Haar geschreven waren. "Al die snelle crossen, dat was in mijn voordeel. Het was erg vervelend dat ik ze niet kon rijden," zo zegt hij nog.

Ondanks zijn afwezigheid van zeven weken, blijft hij ambitieus, al noemt hij zijn niveau nu 'nul': voor Sven Nys, zijn ploegleider vanaf januari, is de wedstrijd in Heusden-Zolder uitrijden voldoende, maar de renner zelf hoopt op een plaats in de top 15. "Bij het WK in Luxemburg (op 29 januari, nvdr.) wil ik weer mijn oude niveau halen. En daarna, wanneer bij de anderen de ambitie misschien minder groot wordt, probeer ik nog een paar wedstrijden te winnen."

(DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder is maandag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren