Tagtik

"Van der Poel en Van Aert rijden mekaar kapot"

Wout van Aert kreeg maandag goed nieuws van chirurg Toon Claes van het UZ in Herentals. De wereldkampioen heeft nog altijd last van zijn knie en onderging een MRI-scan. Van dokter Claes kreeg hij wel groen licht om het seizoen uit te doen. Van Aert rijdt nog zes crossen: Middelkerke, Hulst, Leuven, Oostmalle, Lebbeke en Waregem.

Toch trekt Marc Lamberts, zijn trainer, aan de alarmbel: Wout rijdt te veel crossen. "Mathieu en Wout rijden elkaar kapot", zo zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ze rijden elke cross vanaf de eerste ronde aan een hoge intensiteit. Door steeds opnieuw in duel te gaan, dwingen ze elkaar ook om elke cross à bloc te rijden."

Volgens Lamberts moet Van Aert volgend seizoen zijn aantal crossen terugbrengen naar dertig: "Wout is een grote, gespierde gast, maar hij is pas tweeëntwintig. Veertig crossen vind ik dan te veel. Sven Nys reed ook zulke seizoenen, maar wel pas vanaf zijn dertigste." Afwachten toch maar naar wie Van Aert zal luisteren: naar zijn trainer-inspanningsfysioloog of naar zijn ploegleiding, sponsors, organisatoren...

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren