Tagtik

Van der Poel en zijn 'thuiswedstrijd' in Hoogerheide

Door het forfait van Wout Van Aert voor de laatste wedstrijd van de Wereldbeker waarvan hij de zege al op zak heeft, is Mathieu Van der Poel zondag de grote favoriet van de GP Adrie Van der Poel, de cross die de naam van zijn vader draagt. De vorige twee edities won de Nederlandse kampioen.

"De afgelopen twee jaar haalde ik een heel hoog niveau in Hoogerheide, een wedstrijd die mij ligt en die speciaal voor me is als thuiswedstrijd", zo zegt de kleinzoon van Raymond Poulidor op de website van de cross.

"Twee jaar geleden won ik een week later ook de wereldtitel in Tabor, vorig jaar was ik op het WK in Heusden-Zolder net iets minder dan in de Wereldbeker. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik slecht was, maar niet goed genoeg voor de titel."

Dit jaar hoopt hij met de opgedane ervaring opnieuw de regenboogtrui te bemachtingen. "Het doel is nu die vormpiek net iets langer vast te houden. Ik hoop nu én in Hoogerheide én op het WK in mijn allerbeste doen te zijn", zo besluit de renner van Beobank-Corendon. (DrK/Picture: Belga)

De UCI Telenet World Cup in Hoogerheide is zondag LIVE te bekijken op Proximus TV of via proximustv.be vanaf 13.25 uur.

Ook dit kan u interesseren