Tagtik

Van der Poel: "Ik vrees niemand, maar toch..."

In Surhuisterveen blazen de Nederlandse veldrijders woensdag verzamelen voor een laatste repetitie voor de Nederlandse kampioenschappen van komend weekend in Sint-Michielsgestel. "Met wereldtopper Lars van der Haar, meervoudig wereldkampioen Lars Boom en de winnaar van vorig jaar Corné van Kessel hebben wij een mooi affiche," meldt organisator Helfrich op de website van de cross.

Mathieu van der Poel komt niet aan de start van de cross in Friesland. Na zijn val in Loenhout spaart hij zich voor het NK waar hij als grote favoriet start. "Ik vrees ook niemand. Maar toch... De makkelijkste cross van het jaar, zeggen ze. Vergeet het," zo zei hij bij Het Nieuwsblad.

"Zo’n kampioenschap moet altijd worden gereden. In de GP van Brabant in Rosmalen had ik het ook niet onder de markt met Corné van Kessel. En dan zijn er nog Lars en Lars. Van der Haar maakt heel snel vorderingen, op een week tijd kan veel veranderen. En Boom rijdt beter rond dan iedereen verwachtte. Misschien stijgt één van hen op dat NK wel boven zichzelf uit. Het wordt zeker niet vanzelfsprekend," aldus de renner van Beobank-Corendon die in Sint-Michielsgestel zijn derde opeenvolgende titel kan pakken.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren