Tagtik

Van der Poel: "Ik zal onthouden wie me in de kant reed"

Mathieu Van der Poel kwam al in de eerste ronde in de problemen in Heusden-Zolder: het was het sein voor Wout van Aert om meteen voluit door te gaan. De Nederlander bleef haperen en moest zelfs van schoen wisselen.

"Ik zal geen namen noemen, maar ik weet wie het was en ik zal het onthouden", zo sprak de renner van Beobank-Corendon na afloop van de wedstrijd. "Het begon al bij de start. In de haakse bocht werd ik in de kant gereden. Ik kon meteen achtervolgen, maar even later was het opnieuw prijs. En alsof dat nog niet voldoende was, brak ik op het einde van de openingsronde ook nog mijn schoensluiting. Opnieuw door een dom manoeuvre van een andere renner."

Na de schoenwissel kon Van der Poel opnieuw zijn normale kracht ontwikkelen, maar door een lekke band kon hij zich niet meer mengen in de strijd om de derde plaats. "Echt balen, want ik wilde wel nog graag op dat podium staan", zo zegt de Nederlander voor wie zijn slechte uitslag, 14e, weinig invloed heeft voor zijn klassement van de Wereldbeker: hij miste de eerste twee manches in de States.

Maar met de renner die hem in de wielen reed, heeft Van der Poel dus nog een eitje te pellen.

(DrK/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren