Tagtik

Van der Poel niet in paniek: "Pas 24e? Niet onlogisch"

Mathieu van der Poel liet de wereldbekermanche van vorige week in Italië schieten om zijn stage in Spanje niet te onderbreken en hard te kunnen trainen met het oog op het WK van volgende week in Luxemburg. Ligt daar de verklaring voor zijn complete off-day in Hoogerheide, waar hij pas als 24e over de finish bolde?

"Ik speel geen verstoppertje voor het WK, dat kan ik me hier niet permitteren in deze cross van mijn vader, voor eigen volk", aldus de Nederlandse kampioen bij Het Laatste Nieuws. Na zijn harde labeur in Spanje was het dus niet onlogisch dat hij vermoeide benen zou hebben, maar toch had hij gedacht om beter voor de dag te kunnen komen en voor de derde keer op rij in Hoogerheide te kunnen winnen.

"De voorbije twee jaar was ik hier erg goed en was ik minder de week erna. Hopelijk is het nu andersom op het WK. Ik ben liever hier wat minder, dan volgende week op het WK. Dus ik panikeer niet, doe het nu een week rustig aan en ik hoop op die supercompensatie volgende week", aldus de renner van Beobank-Corendon. (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren