Tagtik

Van der Poel: "Nooit gezegd dat Wout iets te verbergen heeft"

"Wout, hoe zit het met jouw dopingcontroleformulier? Heb je toestemming gekregen om je knie met cortisone te behandelen?": dat leken de tweets van Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel waarin ze hun dopingcontroleformulier op Twitter plaatsten, impliciet te vragen.

"Het ging enkel over mezelf", zo verklaart de Nederlandse kampioen nu bij Het Nieuwsblad. Hij wou alle insinuaties over zijn afwezigheid bij de Wereldbeker in Fiuggi de kop indrukken. Die cross liet hij niet vallen omdat hij cortisone had gebruikt en omdat de UCI oplegt dat een renner bij cortisonegebruik acht dagen aan de kant moet blijven.

"Ik had de cross in Italië overgeslagen en dan komt meteen de achtdagenregel in beeld. De mensen denken al snel dat je dan aan het prutsen bent. Vandaar mijn tweet. Dat was gewoon de simpelste manier om te bewijzen dat dat niet zo was."

Meer zat er dus echt niet achter, zo beweert Van der Poel: "Ik wilde niemand uit zijn kot lokken. Echt niet. Dat maken anderen ervan. Ik heb nooit gezegd dat Van Aert iets te verbergen heeft." (DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren