Tagtik

Van der Poel: "Pas na 2020 op de weg"

Wout van Aert rijdt deze winter minder crossen om in het voorjaar zijn geluk te beproeven op de weg. Betaalt hij nu al een prijs voor die omschakeling? In de Wereldbekerwedstrijden in de States kwam de wereldkampioen er niet aan te pas, terwijl grote rivaal Mathieu Van der Poel van start tot finish domineerde.

Van een overstap naar de weg is bij het Nederlandse supertalent nog helemaal geen sprake. Ondanks zijn goede uitslagen op de weg, richt Van der Poel zich tot en met 2020 volledig op het veldrijden en het mountainbiken. Het uiteindelijke doel: de mountainbikerace op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

"Ik heb op de mountainbike al bewezen dat ik mee kan doen voor het podium in een wereldbeker", zo vertelt hij bij de NOS. "Of dat hetzelfde is als de Spelen, is moeilijk te zeggen. Maar ik was niet superprofessioneel voorbereid op die wereldbeker. Het kan dus allemaal nog veel beter. We kunnen nog een stap zetten met de juiste begeleiding."

Van der Poel geniet van het rijden op de weg, maar op zijn 22e denkt hij nog tijd genoeg te hebben om de overstap te maken: "Als ik voor de Spelen in Tokio ga, ben ik daarna nog maar 25 jaar. In een normale profcarrière kun je dan nog tien jaar op de weg fietsen."

De wedstrijden in Gieten zijn te volgen op kanaal 603 en kanaal 613 van Proximus TV vanaf 13.30 uur.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren