Tagtik

Vanthourenhout: "Mag ik ook mijn plaats verdedigen?"

Mathieu Van der Poel was misnoegd na afloop van de Wereldbekermanche van maandag in Zolder. In de eerste bocht bleef hij haperen, kreeg problemen met zijn schoenen en daarna ook nog eens een lekke band. 

De opeenvolgende pech was niet bevorderlijk voor de stemming van de Nederlander. "Ik ben vooral kwaad op de renners die me zonder respect uit de eerste bocht rijden en daarna komen wringen en stilstaan. Daar kan ik niet tegen. Ik weet wie het was, maar noem geen namen," zo zei hij maandagavond.

De televisiebeelden zijn niet duidelijk, maar de renner van Beobank-Corendon lijkt het achterwiel van Michael Vanthourenhout te raken. Is de renner van Marlux-Napoleon Games dan de boosdoener? 

"Ik weet niet eens waarover het gaat. Tijdens de wedstrijd reed ik nog een paar keer in de buurt van Mathieu. Hij zou me erover aanspreken, denk ik. Niet dus!", zo tekende Het Nieuwsblad eerst op. Toen de commotie later maandagavond bleef duren, tweette Vanthourenhout nog: "Mag ik ook nog starten om mijn plaats te verdedigen?! Of moet ik wachten tot er plaats is?" Het wordt uitkijken naar het volgende duel tussen deze twee cyclocrossers...

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren