Tagtik

Vincent Baestaens, de 'bad boy' van de cross, wil terug naar de profs

Een 9e plaats in Lille en een 7e in Hoogstraten: resultaten die Vincent Baestaens tot voor afgelopen weekend dit seizoen in een klassementcross nog niet had kunnen voorleggen. Voor Nieuwjaar plaatste hij zich vaak tussen plaats 10 en 15, maar dat was onvoldoende voor een contractverlenging bij Beobank-Corendon.

"Ik word vierde in Hasselt, maar dan wil ik daar wel graag appreciatie voor krijgen. Wat ik het meest nodig had, een schouderklop, dat kon Christoph (Roodhooft, ploegleider van Beobank-Corendon, nvdr) mij niet geven," aldus de 27-jarige Baestaens in Het Nieuwsblad. Die steun voelt hij nu wel bij zijn privésponsor die hem in dienst nam in zijn bedrijf in wegenbouw.

Op de Flandriencross in Hamme kwam het tot een handgemeen tussen Baestaens en Jens Adams, en van dat imago van 'bad boy van de cross' wil de Belgische kampioen bij de elite zonder contract ook af: "Na dat incident heb ik steun gekregen van veel andere renners. Maar de mensen hadden alleen die duw gezien."

Volgend jaar wil hij opnieuw bij de profs aan de slag, met de steun van de mensen rondom hen: "Als je weet hoe je met mij moet omgaan, ben ik een heel gemakkelijke gast."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren